Hegn

Der er mange muligheder med hegn

Du kan vælge mellem mange forskellige hegn. Om det skal være i træ, smedejern eller et  komposithegn er noget vi sammen kan tale om, for lige meget hvad du ønsker at få sat op, så hjælper jeg dig med at vælge det helt rigtige hegn og med at få det sat op.

Hegn i alle afskygninger af anlægsgartner Rune Møller
træhegn og plankeværker. Tal hegn med Rune

Her er lidt om de hegn du bl.a. kan få:

  • Raftehegn
  • Hegn i træ/plankeværk
  • Støj/akustikhegn
  • Komposithegn
  • Smedehegn

Det er bare lidt af, hvad man kan få af hegn. Nogle kræver mere vedligeholdelse end andre – det kan jeg rådgive dig mere om.

Du kan læse lidt om de forskellige hegn jeg har nævnt her – om fordele og ulemper:

Raftehegn er et naturligt og klassisk hegn af rafter. Det kan f.eks. være barkede granrafter. Fordele ved et raftehegn er at det er solidt og er hurtig at sætte op. Yderst nemt at ændre i både højden og bredden. Reparationer er også nemme at foretage.

Et raftehegn behøver først vedligeholdelse når barken falder af, så skal det have træbeskyttelse. Det kan holde i 25-30 år.

Hegn i træ/plankeværk finder du i mange forskellige kvaliteter og typer af opsætninger. Du kan bl.a. vælge mellem lamelhegn, modulhegn, bræddehegn. Et træhegn kan opsættes på forskellige måder; vandret og forskudte, lodret et-på-to, klinkbygget. Hver især har deres fordele og ulemper. Du kan få råd og vejledning af mig.

Støj/akustikhegn er en løsning, hvis du bor tæt på f.eks en trafikeret vej. Disse typer af hegn er heldigvis blevet flotte at se på, sammenlignet med dem du kunne få for bare nogle få år siden.

For at få den maksimale effekt anbefaler jeg, at du placerer dit støjhegn så tæt ved støjkilden som muligt. Jeg hjælper dig gerne med at vælge, hvor og hvordan dit støjhegn kan opsættes så det generer dig mindst muligt. Du kan vælge at få klatreplanter til gro op ad hegnet, hvis du ville have en grøn “væg”.

Komposithegn er det der kræver mindst vedligeholdelse. Hvis det er blevet lidt beskidt er det bare at skylle det og gerne i regnvejr, for så kommer der ikke kalkpletter og du har et hegn der holder i mange år.

Hegnet er enkelt og du kan vælge stolper af beton, der er støbt ned i jorden. Dermed får du en meget solid konstruktion.

Desværre kan et komposithegn falme efter nogle år i solen. Der findes dog produkter på markedet der kan friske det op.

Du skal være opmærksom på om dit hegn skal stå et sted med vind, da der kan opstå vindturbulens for der slipper ikke vind gennem dette hegn.

Smedejernshegn kan du få i både pulverlakeret jern og galvaniseret der betyder, at stålet er blevet belagt med smeltet zink. Dette giver hegnet en komplet rustbeskyttelse og ekstra hårdfør. Det er oftest et meget åbent hegn og det kræver ikke videre vedligeholdelse og kan holde i rigtig mange år.

Få et uforpligtende tilbud

Send mig en mail og jeg vender tilbage til dig snarest!